top of page

To Do lijstjes, Ben je voor of tegen?

Ik vind het heerlijk om lijstjes te maken met zaken die ik nog wil afronden. Ik betrap mezelf er ook wel op om er soms stiekem iets op te zetten wat ik al gedaan heb om vervolgens het te kunnen doorstrepen. Yes weer wat klaar!


Waarom je lijstjes maakt kan inzicht geven. Is dit omdat het je prioriteit bepaald van de dag? of Focus? Of gebruik je het omdat je bang bent om zaken te vergeten? of misschien wel om jezelf aan het eind van de dag erop op te wijzen dat het WEER niet is gelukt (zelfkastijding).


Wat staat erop je to do lijstje?🧐 - Werktaken - Huishoudelijke taken - Administratieve taken - klussen die je in je huis nog moet doen?

Staan er taken op die je echt moet doen? of die je wilt doen?


To do lijstjes kunnen je namelijk zowel positief als negatief beïnvloeden. Positief kunnen ze ervoor zorgen dat je duidelijk hebt bepaald voor jezelf wat je die dag gaat doen en in welke volgorde. En daarmee ook wat je dus niet doet en kan wachten. Op deze lijstjes staan dan niet meer of veel meer taken dan dat je aankan op een dag.
Negatief kunnen to do lijstjes je stress geven en het gevoel van teleurstelling en falen met zich meebrengen.🤯 Als er zoveel op staat dat je niet kan kiezen of dat het niet anders kan dan dat het niet lukt om ze af te ronden geeft dit negatieve gedachten en gevoelens. Je gedachten zullen niet heel positief zijn en niet helpen om er een leuke dag van te maken.

Want dat is uiteindelijk toch gewoon het allerbelangrijkste. Plezier maken en positief op je werkdag terugkijken🤠.

Kortom helpen to do lijstjes in positieve zin. Lekker doen. Zo niet. Verscheuren die handel😉


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page