top of page

Hoe ligt jouw tuin erbij?

Ik zat van het weekend in mijn tuin en keek om me heen en het eerste wat ik dacht "wat een bende". Daarna volgde er niet echt veel positievere gedachten.

" Het ziet er niet uit, ik moet er snel wat aan gaan doen"

"Jeetje Mieke, dat heb je aardig laten verslonzen" "Wat zit je nou nog, aan het werk je hebt lang genoeg gezeten"


en ik moet toegeven ook de gedachte

" Als er nu mensen over de vloer komen, wat zullen ze dan wel denken"


Herkenbaar?


Deze foto is van vanmorgen, zoals je ziet er nog altijd lekker ruig en rommelig.

Ik ben dus lekker blijven zitten en heb niet in mijn tuin gewerkt.


Ik heb dus besloten om deze stemmetjes te negeren.


Is dat makkelijk? Nee joh. Ook bij mij proberen ze nog altijd door te dringen.


Doordat ik de afgelopen jaren steeds meer ben gaan luisteren naar wat de verschillende meningen in mij roepen, kan ik ook het zachtere stemmetje inmiddels horen.

Het stemmetje "je hebt hard gewerkt de laatste dagen, geniet, rust uit."

Doordat ik ook de andere kant hoor, kan ik zelf een keuze maken naar welke ik luister. Dat zorgt voor zelfregie.


Al deze stemmen hebben voordelen.

De ene zorgt ervoor dat ik tot actie wordt aangezet, ook al heb ik ergens geen zin in heb. Het is de doorzetter, diegene die niet opgeeft als het moeilijk is.

Het heeft me veel gebracht. Zonder deze stem was ik geen ondernemer geworden.


Er is ook een stem die altijd rekening wilt houden met de mening van anderen. Het positieve hiervan is dat ik de behoefte van de ander zie en hoor en dat ik makkelijk in contact maken ben. Ik help de anderen graag. Ook zorgt deze stem ervoor dat ik meerder meningen en perspectieve kan zien. Dat helpt enorm in mijn coaching.


En mede dankzij mijn burn-out hoor ik ook steeds luider de stem dat ik mijn rust moet pakken, dat ik mag genieten van het NU. Ik kan meer de dankbaarheid en liefde voelen van wat er nu is.


En zo heb ik nog een aantal stemmen met iedere een aparte functie. Ik heb ze allemaal lief. De ene iets meer dan de ander :-)

Nu denk je misschien dat ik een psychische stoornis onder de leden heb met allemaal stemmen in mijn hoofd. Maar als je goed bij jezelf nagaat heb je ze zelf ook.


Naar welke stem luister jij? Welke roept vaak heel hard en welke is veel zachter en wilt misschien meer ruimte krijgen.

Als je meer inzicht krijgt in je verschillende kanten, krijg je steeds meer het gevoel van vrijheid. Mentale vrijheid..


Momenteel ben ik bezig met de ontwikkeling van een nieuwe workshop waar bovenstaande zeker terug komt. Ik moet zeggen hij wordt echt super gaaf en erg waardevol voor iedereen die in de zorg werkt en meer regie wilt over zijn of haar gedachten en keuzes. Minder stress en meer genieten. Nog voor het eind van de maand kom ik met meer nieuws. Kan je niet wachten en wil je je sowieso al aanmelden ook al weet je niet precies, hoe, wanneer of wat. Let me now.

Het wordt in een zaterdag of zondag in juni.


Ik moet trouwens nog even terug komen op dat tuinieren van afgelopen weekend. Mijn dochter wilde kruiden planten dus we hebben een ruimte van 3 stoeptegels vrijgemaakt, zodat dat net paste. Maar geen millimeter meer.

Zij blij en ik blij dat ik niet de hele dag heb staan zwoegen maar lekker mijn boek kon uitlezen.


De bijen en vlinders vinden het een walhalla. Het is een drukte van belang. Er is meer leven dan ooit in mijn tuin. Ondertussen hoor ik de merels hun mooiste lied zingen en dan denk ik. "Wat ben ik een bofkont, dat ik hier van mag genieten"Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page