top of page

🍁 Geef jezelf een coach kado 🍁

De black friday gekte is overal losgebarsten. Ik kan geen tv of mailbox openen zonder belaagt te worden met de een na de andere mooie deal.

Bedrijven proberen je hart te veroveren met koopjes die alleen nu beschikbaar zijn. "Wacht niet te lang want op = op". Ze proberen hiermee een urgentie op te wekken dat als je nu niet koopt je dit misschien wel mis loopt.

De angst voor schaarste en tekort zit diep in de mens geworteld. Vroeger was er ook schaarste. Schaarste in voedsel, schaarste in warmte en onderdak.

Van deze diep gewortelde 'angst' voor te kort maken reclamebureaus slim gebruik in deze periode.


Waar we minder bij stil staan is de schaarste van tijd. Er moet veel, er is veel, we willen veel. Daarmee zijn we in een gehaaste ratrace terecht gekomen van verwachtingen.

Stel je eens voor; dat je dit jaar niet mee doet met welke black friday deal dan ook en je zou het geld wat daarmee bespaart in jezelf investeren. Te investeren in bijvoorbeeld te leren minder stress te ervaren in je leven of meer plezier, keuzes leren maken, minder druk maken om de mening van anderen of wat dan ook. Hoe zou je leven er dan over een jaar anders uit zien?

Dan heb je misschien niet de blinkende glimmende van alles snufjes voorziende tv die net een maatje groter is dan de vorige, maar wel een leven met misschien meer vreugde en energie en minder stress.

Dat je na je werkdag dus niet uitgeteld voor je nieuwe tv zit, maar dat je na je werkdag nog energie voelt om met vriendinnen even een kop thee te drinken, te sporten of een spelletje aan de eettafel met je kinderen te doen.


Dus ik zou zeggen geef jezelf een coach kado dit jaar. En pak een onderwerp aan waar je elke dag tegenaan loopt. Hoe heerlijk zou het zijn als je daar vanaf was. ❤️Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page