top of page

12 mei de dag van de (zelf)zorg. 💐

Nog even voordat mijn weekend begint aandacht voor de dag van de zorg.


Want wat een fantastisch vak vind ik het.

Dat mag ook wel eens wat vaker gezegd worden. Al vanaf mijn 16de jaar in of voor de zorg aan het werk. I love it!


In het nieuws ligt de nadruk de laatste te tijd vooral op negatieve. De werkdruk, de werkstress, het personeelstekort etc.


Prachtige, trouwe werknemers met een groot zorghart die door bovenstaande zaken de motivatie verliezen, het plezier verliezen of gewoon uitvallen met lichamelijke en mentale klachten omdat ze uitgeput, moe gestreden of hopen op verbetering als ze uit de zorg stappen. Het gebrek aan goede betaalbare krachten en goede ondersteuning voor mensen die onze zorg hard nodig hebben is steeds voelbaarder.

Ik voel en zie ook deze pijn. Iedere dag als ik een medewerker in de zorg die kampt met stressklachten coach Klachten die zo hevig zijn dat het hun plezier in werk en privé is afgenomen. Want dat doet langdurige stress met je.


De zorg is naast al bovenstaande ook mooi, warm, verbindend. Hoe mooi om mensen die het nodig hebben jou zorg te geven. Een glimlach toveren op je patiënt. Een cliënt in je armen houden na een heftige woede uitbarsting. Een patiënt of cliënt die gaat stralen als ze weten dat jij vandaag dienst hebt....... Ook dat is de zorg.


Vandaag wil ik je lieve zorgmedewerker een hart onder de riem steken 👬. De zorg kan soms voelen als een wilde achtbaanrit. Eentje die maar door blijft draven, waar geen eind aankomt.

Maar elke dienst heeft een einde. Ook die van jou. 🕒

Dan is het, hoe moeilijk dat ook voelt, tijd voor jou.

➡ Voor jou en de mensen om je heen.

Tijd om los te koppelen, tijd om op te laden, tijd om uit te rusten, tijd om plezier te maken.

Maak tijd voor jezelf:

Ja, ik hoor je nu al zuchten en zeggen: "Tijd voor mezelf? Wat is dat?"

Maar luister lieve zorgmedewerker, zelfzorg is essentieel voor gezondheid, om het vol te houden.

Dus, zet die doordravende hersencellen met 'moetjes' even stil en gun jezelf wat welverdiende ontspanning. Of het nu gaat om een ontspannend bad, een wandeling in de natuur, een dansfeestje in je woonkamer of een Netflix-marathon, maak tijd vrij voor activiteiten die je gelukkig maken. Jij verdient het! 🛀 💃 😎 🌳


WANT JIJ BENT FANTASTISCH 💖


Fijn weekend

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page